Facebook Google Maps

FAQ

Vad är Botox? Botox är ett läkemedel som har använts i decennier inom neurologi och ögonsjukdomar för behandling av lokala kramp- och muskelspänningstillstånd i ex. ansiktets och nackens muskler. De senaste 10-15 åren har Botox använts för reduktion av ansiktsrynkor orsakade av muskelsammandragningar. Botox är världens mest använda metod för borttagning av rynkor och ger i det närmaste omedelbart resultat.

Hur fungerar Botox? Botox blockerar impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna, som orsakar dess linjer och rynkor. Botox förslappar musklerna så att de inte längre kan sammandras. Efter behandling blir huden slätare och mjukare. De obehandlade musklerna påverkas inte, vilket gör att din normala mimik inte påverkas.

Vad kan behandlas? Botox används med fördel till rynkor och veck i pannan samt till linjer i yttre ögonvrån s.k. kråksparkar. Vissa muskler drar dessutom ner ögonbrynet och genom en behandling kan dess muskler slappna av vilket ger dig en öppnare blick. Man kan också behandla nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen. Botox kan med fördel kombineras med andra ansiktsbehandlingar såsom Princess, Restylane, Evolence mm. Botox kan även behandlas vid besvärande arm- och handsvettningar samt vid behandling av migrän.

Hur går behandlingen till? Behandlingen är säker, enkel och relativt snabb. Mycket små och väldoserade volymer av Botox injiceras in med en tunn nål på flera väldefinierade ställen i de små ansiktsmusklerna. Eftersom nålen är så tunn och en mycket liten volym används så är obehaget minimalt. För de flesta känns det endast som ett litet myggbett. Ingen bedövning behövs. Behandlingen tar i regel ca 15 minuter och man kan omedelbart återgå till sina dagliga sysslorl. Man skall inte gnida eller massera det behandlade området då det kan medföra att Botox sprider sig till närliggande muskler. Du kan köra bil men kraftigt motionsutövande bör undvikas första dygnet. En del kan märka en lätt rodnad det första dygnet, men för de allra flesta är behandlingen inte märkbar.

Hur länge har man effekt av en behandling? Effekten av Botox sitter i regel mellan tre till sex månader men många upplever att effekten sitter i upp till 12 mån. Botoxeffekten varar längre för varje behandling man genomgår. 1-3 behandlingar per år rekommenderas. Hållbarheten efter behandlingen är individuell och varierar mellan olika individer.

Finns det några biverkningar? I vissa fall förekommer en lätt rodnad, pirrningar och ömhet på platsen för injektionsställen. Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar efter Botox behandling och är av snabbt övergående karaktär. I ytterst sällsynta fall kan ögonlocket hänga ner vilket normaliseras inom loppet av några veckor. Inga bestående biverkningar finns rapporterade.

Hur säkert är Botox? Botox har använts i många år för att behandla många sjukdomar, det är ett välbeprövat och godkänt läkemedel. Botox har nu blivit alltmer använt i kosmetiska och estetiska sammanhang för att reducera synbara linjer och rynkor som bland annat är ett tecken på vårt åldrande.

Kan alla behandlas? Gravida och ammande får inte behandlas, likaså patienter med ALS, Myastenia Gravis (muskelsjukdom) och känd allergisk reaktion mot något av Botox ingredienser.

Att förändra eller förbättra sitt utseende är för många en lycka att kunna göra.

Fylla sin läppar med restylane och princess är ett enkelt sätt att få fylligt vackra

läppar som tex Angelina Jolie Viktoria Silvstedt Keira Knight Karolina Gynning Magdalena Graaf Hanna Graaf Katrin Zytomierska Natacha Peyre Linda Rosing mfl

På eleven.se kan man hitta bra produkter till ansiktet.

Man väljer själv hur mkt eller lite Restylane eller Princess man vill spruta in.

Vi rekommenderar att man sprutar in 0,5-1ml första gången så man hinner vänja sig med känslan och utseendet.

Både Restylane och Princess är en gel som består av hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en sockermolekyl som naturligt förekommer i nästan alla levande organismer. Den binder vatten och kan fungera som smörjmedel och stötdämpare i kroppens rörliga delar. Preparatet är designad för att genom att injiceras i huden effektivt släta ut oönskade rynkor, skapa volym i framför allt läppar och markera och forma ansiktskonturer samt föryngra huden.